Pieter Edelman
16 May 2008

Polymer Vision presenteert op de conferentie van de Society for Information Display in Los Angeles twee nieuwe schermpjes. De ene heeft een hoge resolutie van 254 DPI. Drukwerk zit doorgaans op 300 DPI. Het andere scherm kan 65 duizend kleuren weergeven met een resolutie van 127 DPI. Dat kan door vier verschillend gekleurde pixels te gebruiken: rood, groen, blauw en een witte pixel voor de intensiteit. Beide schermpjes hebben een diagonaal van 5 inch (12,7 cm) en zijn op te rollen tot een kokertje van zes millimeter doorsnede.

Polymer_Vision_Readius
In de tweede helft van dit jaar komt Polymer Visions Readius op de markt.

Ook zegt Polymer Vision in de tweede helft van dit jaar zijn Readius op de markt te brengen. De Readius is een e-reader met oprolbaar elektronisch-papierscherm dat zestien grijstinten kan weergeven. Bij zijn verzelfstandiging van Philips begin 2007 repte het bedrijf nog over een marktintroductie dat jaar. ’In discussies met onze klant hebben we de specs echter uitgebreid met 3,5G en telefoonfunctionaliteit‘, zegt Thomas van der Zijden van Polymer Vision. Dat leidde tot uitstel van de marktintroductie. Tot nu toe hebben de Eindhovenaren één grote klant bekendgemaakt: Telecom Italia. Maar volgens Van der Zijden zullen de komende maanden nieuwe klanten en verkoopkanalen volgen.

De Readius is nu te gebruiken als zelfstandige e-reader, die via een mobiele-telefoonverbinding of via USB content kan binnenhalen. Daarnaast heeft het apparaat audiofunctionaliteit aan boord. Daarmee is muziek af te spelen of kunnen gebruikers bellen met de Readius.