Pieter Edelman
21 August 2012

ST-onderdeel de Portland Group komt met versie 12.7 van zijn OpenCL-raamwerk voor Arm-gebaseerde Socs. Met PGCL kunnen ontwikkelaars hun applicatie via OpenCL verdelen over de Arm-cores en delegeren naar de Neon-vectorextensies; een van de cores treedt op als host, de andere cores worden gezien als compute devices. Het pakket voldoet aan het embedded-profiel voor de OpenCL 1.1-specificatie en is op het moment geschikt voor ST-Ericssons Novathor-platform.

De belangrijkste toevoeging aan de nieuwe versie is de automatisch vectorisatie voor Neon. Deze SimD-engines op Arms Cortex-A-architectuur kan bewerkingen uitvoeren op 128 bit brede datavectoren. De compiler genereert automatisch de Neon-instructies voor vectoriseerbare loops in OpenCL-kernels.

Daarnaast is dynamische compilatie van OpenCL-kernels nu de standaard op Android-devices. The dynamische compiler herkent daarbij verschillende optimalisaties waaronder een variant voor pointers en een optie die uitgebreide feedback aan de applicatie levert.

Verder bevat 12.7 ondersteuning voor compiler-pragma‘s in OpenCL-bestanden. Daarmee kan de programmeur optimalisaties lokaal aansturen, zoals Neon-vectorisatie, loop unrolling, afhankelijkheidscontrole en veilige pointer-declaraties. Als laatste is ondersteuning toegevoegd voor het debuggen van OpenCL-host-code en statisch gecompileerde kernels via GDB en print-statements.

 advertorial 
Benelux RF Conference 2023 - PhD pitches

PhD pitches at the Benelux RF Conference

Learn about the latest trends and developments in high-end RF techniques. On 24 May, the Benelux RF Conference will take place in Nijmegen. New this year are the PhD pitches, in which young professionals present their research results. Make sure to reserve your seat in time and register now.

PGCL draait op Linux/X86-hosts en is geïntegreerd met de Android NDK-toolketen.