Alexander Pil
31 August 2009

De Picanol Group realiseerde in de eerste helft van 2009 een omzet van 108,8 miljoen euro, een daling van 37 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Zoals verwacht bleef het Ieperse bedrijf kampen met een historisch lage vraag naar weefmachines als gevolg van de aanhoudende malaise in de textielsector.

Picanol sloot de eerste jaarhelft af met een nettoresultaat van -19,3 miljoen euro, inclusief reorganisatiekosten à 6,9 miljoen euro. De maatregelen omvatten onder meer het terugbrengen van het wereldwijde personeelbestand met 20 procent tegen eind volgend jaar en het stopzetten of overbrengen naar Ieper van de activiteiten van het Duitse Günne en Te Strake Textile tegen eind dit jaar.

Alle Picanol-divisies kregen harde klappen. De omzet bij Weaving Solutions daalde met 36 procent naar 91,2 miljoen euro. Positief is dat in het tweede kwartaal het orderboek beter was dan in het eerste kwartaal. De divisie Manufacturing kelderde met 45 procent naar 23,7 miljoen. Mechatronics deed het iets beter met een daling van ’slechts‘ 31 procent tot 12,3 miljoen euro.

Picanol blijft erg voorzichtig voor de rest van 2009 en durft geen voorspellingen te doen.

Bits&Chips event sponsor registration