Alexander Pil
27 July 2017

BE Semiconductor Industries heeft in het tweede kwartaal een omzet geboekt van 170 miljoen euro. Dat is liefst 56 procent meer dan een jaar eerder. De nettowinst steeg met 118 procent naar 52,4 miljoen dollar.

Het goede tweede kwartaal zorgt ervoor dat ook de halfjaarcijfers prima zijn. De omzet groeide met 49 procent naar 280 miljoen euro. De nettowinst kwam 140 procent hoger uit op 76,7 miljoen dollar.

Volgens topman Richard Blickman heeft Besi het goede rapport te danken aan een sterke positie in assemblageapparatuur en een groeiend marktaandeel van het Duivense advanced packaging-portfolio. ‘De omzetgroei komt vooral door een stijgende vraag van IDM’s en hun toeleverketen voor onze diebonders om de nieuwste mobiele devices te assembleren’, aldus Blickman. ‘De groei overtreft onze verwachtingen omdat veel klanten hun diebonders eerder wilden ontvangen dan inhet  derde kwartaal zoals was gepland. We hebben in het tweede kwartaal een recordaantal van 496 machines verscheept, onder meer doordat we onze Aziatische toeleverketen hebben opgeschroefd, de capaciteit van onze Maleisische en Chinese fabrieken is verhoogd en de cycle time is teruggebracht.’

Besi verwacht in het derde kwartaal rond de 10 procent minder omzet te draaien dan in het afgelopen kwartaal. Dat neemt niet weg dat het resultaat nog altijd beduidend hoger zal liggen dan in K3’16.

BCe24 save the date