Alexander Pil
26 March 2010

Punch International gaat akkoord met het overnamevoorstel van NPM Capital. De investeringsmaatschappij bood eerder deze week 88,6 miljoen euro voor het belang van Punch International in Punch Graphix. Het moederbedrijf heeft 66,37 procent van de aandelen in handen. Graphix zelf heeft een belang van 8,4 procent, de rest van de aandelen wordt vrij verhandeld op de Euronext-beurs. Punch‘ bestuursraad heeft het aanbod bestudeerd en goedgekeurd.

NPM betaalt 4,65 euro per aandeel Punch Graphix. Dat betekent dat Punch International een premie van 125 procent opstrijkt in vergelijking met de gemiddelde koers van de afgelopen drie maanden. Als de overnamen later dit jaar is afgerond, zet NPM ook de procedure in gang om de overige aandelen tegen dezelfde prijs over te nemen. Graphix zou dan volledig van de beurs verdwijnen.

’Wij geloven sterk in de plannen van het management om de verkoopsorganisatie te versterken en om door onderzoek en ontwikkeling het produktengamma gericht te verbreden‘, aldus Philip Ghekiere van NPM België.

Eerder deze maand deed Transics al een bod op het andere grote Punch-onderdeel Telematix. Hoewel Punch dat voorstel verwierp, dreigt er wel een ontmanteling van het bedrijf. Graphix is verreweg de grootste divisie met ongeveer twee derde van de omzet. Naast Telematix blijft nog Punch Powertrain over. Die tak staat echter nadrukkelijk in de belangstelling van LRM. De Limburgse investeerder bezit al 30 procent van de aandelen en kreeg in januari een calloptie op de resterende 70 procent.

 advertorial 

Sigasi Extension for Visual Studio Code

Sigasi announces the release of their VS Code Extension with rich support for SystemVerilog, Verilog, and VHDL. Our extension provides features and language support such as code navigation, project management, linting, code formatting, tooltips, outline, autocomplete, hover, and much more!