Pieter Edelman
29 March 2013

In de nieuwe versie 2.7 van Qt Creator, de IDE horende bij het Qt-ontwikkelraamwerk, zijn verbeteringen te vinden over het hele front, zoals betere ondersteuning voor C++11, QML, Android, de code-editor en een nieuwe UI voor het creëren van Blackberry-projecten.

Op het gebied van C++11 is de IDE nu bewust van verschillende nieuwe zaken uit de standaard zoals alignof, alignas en noexcept en brace-initializers. Ook worden verschillende problemen rond lambda-notaties opgelost. Verder zijn op het gebied van refactoring diverse verbeteringen doorgevoerd, zoals de functie om getters en setters toe te voegen aan class-members. Bovendien gaat Qt Creator voortaan uit van de 2011-editie als de ondersteuning van de toolketen niet gedetecteerd kan worden.

Op QML-gebied is Qt Quick 2-ondersteuning aan de orde gekomen: een aantal bugs in de code-editor zijn aangepakt en Qt Quick Designer kan nu met deze versie overweg.

De nieuwe cross-platform QBS-build-tool wordt experimenteel ondersteund in de nieuwe Qt Creator-editie, en wordt meegeleverd in de distributie. Wie deze functionaliteit wil gebruiken, moet dit nog wel handmatig aanzetten.

 advertorial 

System engineering @ ASML, practices and challenges

During the first online session of the System Architecting Conference, on 25 January, Frank de Lange and Tom Castenmiller (ASML) will address the role of systems engineering and discuss the essences of the roadmapping process, the holistic system design and the product generation process. Register now for free.

Het gereedschap is als opensource pakket te downloaden van de Qt-projectpagina, of commercieel verkrijgbaar via het klantenportaal.