Paul van Gerven
15 February 2018

De top van Qualcomm heeft woensdag twee uur lang met een Broadcom-delegatie gesproken over het overnamebod dat op tafel ligt. Details over het gesprek zijn niet naar buiten gebracht. Qualcomm beraadt zich op een respons.

Qualcomm wees vorige week een verhoogd, door Broadcom als ‘definitief’ omschreven bod af. Als het bestuur zich niet bedenkt, komt het aan op de aandeelhoudersvergadering op 6 maart. Dan kunnen aandeelhouders door Broadcom genomineerde bestuurders in functie stemmen. In een interview met de Amerikaanse zender CNBC zei Broadcom-ceo Hock Tan dat hij de strijd opgeeft als hij na 6 maart geen controle heeft over Qualcomm.

Eerder wilde Broadcom de voltallige raad van bestuur van elf personen vervangen, maar inmiddels is het tevreden met een meerderheid van zes. De reductie zou op verzoek van met Broadcom sympathiserende aandeelhouders zijn gedaan, omwille van de continuïteit van bestuur.

Intussen staat de overname van NXP door Qualcomm nog altijd geparkeerd. In eerste instantie is het wachten op de Chinese marktautoriteiten, de enige die nog goedkeuring moeten verlenen.