Pieter Edelman
3 October 2016

De Radboud Universiteit en het bijbehorende UMC gaan samen met Alphabet-dochter Verily en Parkinsonnet bij 650 mensen met Parkinson gedurende twee jaar het verloop van de aandoening nauwkeurig in kaart brengen. Het onderzoek combineert onder meer moleculaire analyses, hersenscans en metingen via een wearable van Verily die lichaamsfuncties en activiteiten continu meet in een thuissituatie.

Het doel van de studie is om beter inzicht te krijgen in de verschillen in symptomen, verloop en reactie op de behandeling die per persoon op kunnen treden. Deze verschillen zijn momenteel nog niet goed verklaarbaar. De onderzoekers verwachten met de inzichten een basis te leggen voor gepersonaliseerde behandelingen.

Ze willen de gegevens uiteindelijk ook delen met andere onderzoeksinstituten. De Digital Security-groep van de universiteit heeft daarvoor een systeem ontwikkeld om alle data beveiligd beschikbaar te stellen. De aanpak moet onder meer garanderen dat de gegevens nooit herleid kunnen worden tot individuele patiënten.

Het onderzoek wordt financieel ondersteund door de Topsector Life Sciences & Health, de provincie Gelderland en de gemeente Nijmegen.

 advertorial 
Microchip

Device lifecycle management for fleets of IoT devices

Microchip gives insight on device management, what exactly is it, how to implement it and how to roll over the device management during the roll out phase when the products are in the field. Read more. .