Colin Commandeur

8 May 2006

Dit boek is tot stand gekomen doordat de auteur Colin Walls door de zorg voor zijn zieke vrouw een tijd aan huis gebonden is geweest. Walls stelde toen dit boek samen uit artikelen die hij ooit schreef voor de nieuwsbrieven van de bedrijven waar hij werkt en heeft gewerkt. Hieronder vallen Newbits, een kwartaalnieuwsbrief van Microtec Research (nu opgekocht door Mentor Graphics) en Nucleus Reactor, de nieuwsbrief van Mentor -Graphics-divisie Accelerated Technology waar Walls nu werkzaam is als marketingmanager.

De artikelen die de auteur gedurende zijn carrière heeft geschreven, lopen uiteen over een zeer breed scala aan onderwerpen. Walls heeft daarom geprobeerd om de onderwerpen die qua thema bij elkaar passen te groeperen. Hieruit zijn negen hoofdstukken ontstaan: embedded software, design en ontwikkeling, programmeren, C, C++, realtime, realtime besturingssystemen en netwerken, embedded systemen, en programmeerbare logica. Sommige artikelen bevatten tips, andere korte inleidingen.

Het boek is bedoeld voor beginners en gevorderden die in ingebedde computers zijn geïnteresseerd. Aangezien het boek een verzameling van artikelen is, kan het kriskras door elkaar worden gelezen en is het zeer geschikt voor reizigers die zich met het openbaar vervoer verplaatsen. Na het lezen van dit boek heeft u in vogelvlucht kennisgemaakt met de veelzijdigheid van embedded-design en van alle aspecten een kleine beetje gezien.

Het boek is voor ongeveer 50 euro te koop en de opbrengsten van het boek gaan naar een goed doel, het Leukaemia and Intensive Chemotherapy-fonds. Bij het boek hoort ook een cd met codefragmenten en overheadsheets voor colleges of presentaties.