4 March 2014

Recore Systems komt met een FPGA-gebaseerd ontwikkelplatform voor zijn fouttolerante multicore DSP’s. Geïnteresseerde klanten kunnen het pakket gebruiken om de Enschedese technologie te evalueren en om software te ontwikkelen voor de architectuur. Het platform is het eerste product van het ‘nieuwe’ Recore, nadat het afgelopen jaar stopte met de ontwikkeling van specifieke toepassingen en zichzelf herpositioneerde als aanbieder in betrouwbare DSP-systemen.

De implementatie bestaat uit een algemene processor en twee tot vier Xentium-DSP-blokken opgenomen in een netwerk-op-chip (NOC). Daarnaast is een meer traditionele Amba-bus beschikbaar. ‘Je ziet dat een bus-architectuur niet goed schaalt naarmate systemen steeds meer naar multi- en manycore gaan, dus dan moet je naar netwerk-op-chip. Maar je moet ook naar backwards compatibility kijken’, legt CTO Gerard Rauwerda uit. ‘We willen dat portfolio uitbreiden naar andere bussen.’

Belangrijk ook is de softwareontwikkelomgeving. Het programmeermodel van de DSP is gebaseerd op message passing tussen de cores en DMA-transfers voor de data. Het bedrijf biedt hiervoor een low-level MPI-Api aan. ‘Een subset van de multicore association-Api’s’, vertelt Rauwerda. Verder bestaat de ontwikkelkit uit een Eclipse-plug-in, een C-toolchain voor de Xentium-DSP-cores en een simulator.

Het systeem is er ook op toegerust om eigen IP-blokken toe te voegen aan het netwerk-op-chip. ‘Je kan denken aan acceleratoren, maar bijvoorbeeld ook Ethernet-interfaces of ADC’s. Het is heel belangrijk om I/O te kunnen toevoegen’, legt Rauwerda uit. ‘Aan onze kant spreekt het NOC ons eigen protocol, en het IP-blok kan hier via een bridge met een standaard AHB-Lite-bus mee praten.’ In eerste pakket bedoeld als prototyping-platform waarmee klanten een Asic kunnen ontwikkelen.

BCe24 save the date