Pieter Edelman
21 June 2012

Recore Systems uit Enschede opent een webwinkel voor DSP-bouwblokken. Klanten kunnen een bouwblok uitzoeken en bestellen via de site – de prijs staat vermeld per blok. Binnen enkele dagen kunnen ze ermee aan de slag. ’Wij denken dat designers klaar zijn om via internet IP aan te schaffen, zoals dat al gewoon is voor andere benodigdheden‘, zegt Recore-CEO Paul Heysters. De site dient ook als uithangbord voor maatwerk dat zijn bedrijf levert.

De webshop start met IP-blokken voor standaard en mixed-radix Fast Fourier-transformaties en Viterbi in verschillende uitvoeringen. De bedoeling is het aanbod later uit te breiden met andere DSP-blokken. ’Op basis van onze bewezen herconfigureerbare DSP-technologie en -tooling kunnen we snel nieuwe IP-cores creëren‘, zegt Heysters.

Volgens Recore zijn de bouwblokken technologie-agnostisch en te gebruiken in zowel FPGA- als Asic-ontwerpen. Het levert de blokken met een Amba AHB-Lite-brug voor eenvoudige integratie in het ontwerp. Vóór de aankoop is ook een functioneel simulatiemodel beschikbaar ter evaluatie.