Nieke Roos
10 January 2019

Sinds 1 januari is René van den Heuvel de nieuwe managing director van KUK Wijdeven. Hij is al 22 jaar werkzaam bij de vestiging in Oirschot, tot voor kort als salesdirecteur. Nu heeft hij daar de verantwoordelijkheid bij gekregen om de strategische koers van het bedrijf uit te voeren, met insourcing van engineering en gerobotiseerde productie als belangrijke speerpunten. De nieuw aangestelde sitemanager Ronald Sjabbens zal hier operationeel leiding aan geven bij de fabriek in Ter Apel.

Wijdeven Rene van den Heuvel_web
Het Zwitserse management heeft René van den Heuvel aangesteld om de strategische koers van Wijdeven uit te voeren, met insourcing van engineering en gerobotiseerde productie van spoelen en transformatoren als belangrijke speerpunten.

Wijdeven ontwikkelt en produceert al decennia klantspecifieke transformatoren, spoelen en elektromagnetische componenten voor de hightechindustrie. Sinds vorig jaar juni maakt het deel uit van de Zwitserse branchegenoot KUK Electronic, met 550 medewerkers een wereldspeler in precisiewikkelen. Ooit maakte Wijdeven in Oirschot ook lineaire motoren; die Motion-tak is in 2012 overgegaan naar belangrijkste klant ASML.