Nieke Roos
7 November 2018

Barco heeft een herstructureringsplan aangekondigd om zijn organisatie verder te stroomlijnen. Het Kortrijkse bedrijf wil beter kunnen inspelen op veranderende markttrends, groeikansen beter kunnen benutten en de winstgevendheid op de lange termijn verbeteren, onder meer door doeltreffender en flexibeler te zijn in productmanagement, dienstverlening en commerciële processen. Met het plan gaan 240 kantoorbanen verloren, waarvan ongeveer 55 in België.

‘Om ook in de toekomst een leidende rol te blijven spelen in een steeds meer globale en dynamische markt waarin de eisen van klanten sneller evolueren, is het van essentieel belang dat Barco wendbaarder, responsiever en klantgerichter wordt’, zegt ceo Jan De Witte. ‘Sinds de lancering van het Focus to Perform-programma in 2016 hebben we gestage en meetbare vooruitgang geboekt. We hebben een rationalisatie doorgevoerd in onze activiteitenportefeuille en in een deel van de productiefootprint, en we hebben value engineering-initiatieven geïmplementeerd. Nu zetten we een volgende stap naar een bedrijf dat een productieve combinatie biedt van hardware, software en diensten.’

Barco One Campus
Barco’s nieuwe One Campus-hoofdkwartier in Kortrijk

Als onderdeel van het plan groepeert Barco zijn softwareontwikkeling in één wereldwijde organisatie. Daarnaast herschikt het de marketing, het projectmanagement en de service om deze meer regionale slagkracht te geven. Verder wil het de besluitvorming stroomlijnen, functionele overlappingen elimineren en externe uitgaven eens goed tegen het licht houden.