Pieter Edelman
15 November 2006

Ondanks de tegenvallende resultaten blijft Rood Technology bij zijn voorspelling van 12 procent omzetgroei dit jaar. De tweede helft van 2006 moet veel goedmaken, zei de testspecialist voor de halfgeleiderindustrie in een trading update. Over het verwachte nettoresultaat zwijgt het bedrijf.

In de eerste helft van 2006 verdiende het bedrijf 3,87 miljoen euro, een groei van 2 procent ten opzichte van de eerste zes maanden in 2005. Er zijn volgens het bedrijf verschillende oorzaken aan te wijzen voor de trage omzetgroei. In het begin van 2006 moest het zijn aanbod aanpassen aan veranderende marktvragen, wat een tijdelijk capaciteitsprobleem met zich meebracht. Daardoor daalde de omzet bij de divisie Test & End-of-line Services met 5 procent. De onderdelen Qualification, Failure and Technology Analysis en Test Engineering lieten in die periode juist een flinke groei zien van respectievelijk 52 procent, 26 procent en 23 procent.

Het bedrijf zegt dat de investeringen in apparatuur in de eerste helft van 2006 nu resultaten beginnen op te leveren. Rood Technology verwacht deze maand zijn faciliteit in Dresden in gebruik te kunnen nemen. Dit heeft enige maanden vertraging opgelopen door veranderende specificaties van klanten. Omzet uit deze faciliteit verwacht het bedrijf begin 2007.

De algemene groei in de halfgeleidermarkt stemt het bedrijf positief. Wel zegt het last te hebben van concurrentie met de lagelonenlanden. Rood Technology timmert zelf ook hard aan de weg met een toeleverketen tussen China en Europa, en verwacht daar op den duur ook faciliteiten te openen.