Alexander Pil
29 September 2005

Rutronik heeft zijn aanwezigheid in de Benelux, Groot-Brittannië en Scandinavië uitgebreid door de overname van een aantal Eurodis-onderdelen. In België en Nederland maken 20 medewerkers de overstap, in de andere gebieden elk 40. Het gaat om specialisten op het gebied van distributie, field application engineering en marketing. In Hengelo opent de elektronicadistributeur binnenkort een kantoor voor de nieuwe medewerkers.

De nieuwe Rutronik-afdeling richt zich niet op een specifieke markt. ’Ze gaan het hele Rutronik-assortiment leveren en ondersteunen‘, aldus Benelux-regiomanager Anita Praet van het Duitse bedrijf. ’Dat loopt van actieve, passieve en elektromechanische componenten tot embedded systemen en displays.‘

Door de uitbreiding is Rutronik de derde elektronicadistributeur in Europa. Alleen Avnet en Arrow zijn groter. Die twee verwisselden onlangs van plaats nadat Avnet het Amerikaanse Memec overnam. Daarmee is Avnet ongeveer vier keer groter dan Rutronik.

De Eurodis-organisatie is aan het fragmenteren door het faillissement van het Britse moederbedrijf. Rutronik probeerde in eerste instantie het gehele bedrijf over te nemen. Dat bod ketste echter af waarna de hele organisatie uit elkaar viel. Eerder maakte Texim uit Haaksbergen bekend zich via een managementbuy-out te hebben afgesplitst. Ook elders in Europa rommelt het bij de Eurodis-dochters.

Bits&Chips event sponsor registration-early bird