Alexander Pil
4 January 2006

Philips heeft hoge verwachtingen van zijn divisie voor huishoudelijke apparaten en persoonlijke verzorging (DAP). De Eindhovenaren verwachten de komende jaren een omzetgroei van 7 procent op jaarbasis. Dat heeft DAP-topman Andrea Ragnetti gezegd op een analistenbijeenkomst in december. De afgelopen vier jaar bedroeg de groei nooit meer dan 5 procent. Vorig jaar zakte de omzet zelfs nog met 4 procent tot ruim 2 miljard euro.

Ragnetti verwacht dat zijn divisie steeds belangrijker zal worden binnen de Philips-familie. Producten als het Senseo-koffiezetapparaat en het biertapsysteem Perfect Draft moeten de kar gaan trekken. Ook met zijn Philishaves boert DAP goed.

De omzet van Domestic Appliances and Personal Care (DAP) groeide in de eerste negen maanden van 2005 met 8 procent tot 1,41 miljard euro. De start van het nieuwe onderdeel Health en Wellness verloopt echter stroef. Van de aangekondigde overnames is nog weinig terecht gekomen. Financieel directeur Jan van Leeuwen van Philips DAP houdt hoop. ’Ik heb er nog steeds vertrouwen in dat we geschikte overnamekandidaten zullen vinden‘, aldus Van Leeuwen. Hij denkt dat Philips erin zal slagen de divisie te versterken.

Perfect_Draft
Gezamenlijke productontwikkeling zoals de Perfect Draft moet Philips DAP naar een hogere omzet brengen.