Nieke Roos
28 June 2013

De Goudse ICT-dienstverlener Centric voert een nieuwe directiestructuur in naar Angelsaksisch model. Het bedrijf stapt over op een one-tier board met drie uitvoerende leden en evenzoveel non-executives. Als onderdeel hiervan verruilt eigenaar Gerard Sanderink zijn rol als algemeen directeur voor die van niet-uitvoerend bestuurder. De dagelijkse leiding draagt hij over aan Karim Henkens, Frank van Gemert en Hans Schrijver, die respectievelijk de functies van CEO, COO en chief commercial officer gaan vervullen. De nieuwe structuur krijgt haar beslag zodra de andere twee non-executives bekend zijn.

In zijn nieuwe rol heeft Sanderink meer tijd voor zijn andere bedrijven, waaronder ingenieursbureau Oranjewoud en infraspecialist Strukton. Bij bijzondere omstandigheden, zoals een overname, kan hij als non-executive nog steeds een bijdrage leveren. ’Ik ben ervan overtuigd dat mijn gedachtegoed – waarin goed ondernemerschap en stabiliteit voor klanten en medewerkers vooropstaan – goed geborgd is binnen Centric en deze directie‘, aldus de man die de onderneming in 1992 oprichtte. ’Ik werk al bijna twintig jaar in teamverband samen met deze collega‘s en zij zijn altijd nauw betrokken geweest bij de uitbouw van ons bedrijf.‘

Karim Henkens en Hans Schrijver geven al grotendeels leiding aan de organisatie. Bedrijfskundige Henkens werkt sinds 1992 bij Centric, eerst als directeur van Ciob, het huidige onderdeel Public Sector Solutions, en vanaf 2001 als divisiedirecteur. Bedrijfseconoom Schrijver trad in 1997 in dienst als hoofd van de detacheringstak Centric Automatiseringsdiensten. Sinds 2003 is hij directeur van de divisie die eerst Managed ICT Services heette en nu Infrastructure Solutions & Services. Frank van Gemert heeft verschillende rollen vervuld in de organisatie na de overname van zijn eigen bedrijf door Centric in 2004.