René Raaijmakers
26 September 2008

Sarnoff Europe sluit zich aan bij de Design Center Alliance (DCA) van TSMC. Sarnoff voegt zijn IP voor het voorkomen van beschadiging door elektrostatische ontlading toe aan de designflow van de Taiwanese foundry. ’Ze sluiten goed aan bij de verschillende designservices van de partners in ons portfolio‘, zegt Tom Quan van Design Methodology and Service Marketing bij TSMC. In België heeft Sarnoff vestigingen in Aalter en Gistel.

Sarnoff Europe heeft de wereldwijde verantwoordelijkheid voor ontwikkeling, onderhoud en commercialisatie van intellectueel eigendom waarmee chips zijn te beschermen tegen ontlading van statische elektriciteit (ESD). De ESD-beschermingstechnologie wordt ontwikkeld voor zowel standaard als hoogvoltage CMos. Daarbij gaat het vooral om geavanceerde oplossingen voor draadloze en hogesnelheidcommunicatie als Gigabit Ethernet, Serdes, serieel ATA, PCI Express en USB.

Sarnoff biedt zijn IP aan onder de handelsnaam Takecharge. Het bedrijf rekent onder meer Altera, Epson, Infineon, Oki, Renesas, Ricoh, Sony en Toshiba tot zijn klanten.

Door aansluiting bij het DCA van TSMC kan Sarnoff zijn klanten die chips maken bij deze Taiwanese foudry beter bedienen. Daarnaast kan het gebruik maken van TSMC’s open-innovatieplatform, dat als doel heeft om de innovatie van de aangesloten leden te versnellen.