Pieter Edelman
29 January 2007

Het Venlose Scheuten en investeringsmaatschappij Liof hebben de activiteiten van het Sittardse bedrijf Micro Precision Technologies overgenomen. De Solar-divisie van Scheuten wil de etstechnologie voor metaalfolies inzetten voor zijn zonnecellen. Micro Precision Technologies zal verdergaan onder de naam Scheuten Precision Technologies (SPT). Scheuten Solar en Liof krijgen een aandeel van respectievelijk 60 en 40 procent.

SPT komt voort uit de Philips-vestiging in Sittard. Het bedrijf is gespecialiseerd in chemische etstechnologie voor schaduwmaskers in CRT-schermen. Deze metalen folies aan de binnenkant van het display zorgen ervoor dat alleen elektronenstralen uit een specifieke hoek bij het lichtgevende fosfor komen, waardoor de drie verschillende bundels voor drie verschillende kleuren kunnen zorgen.

SPT zet zijn technologie ook in op andere gebieden, zoals medische technologie, filtratietechnologie en de kopieer- en printerindustrie. Scheuten wil de kennis gebruiken voor metaalfolies in zijn nieuwe generatie zonnecellen. Het bedrijf ziet een strategisch voordeel in de nabijheid van SPT. Liof investeert om ervoor te zorgen dat de technologie in Limburg blijft.