Bits&Chips

Schindler-lift en Leuvense brievenbus 2.0 regelen toegang tot gebouw

Auteur: Nieke Roos
23 november 2017 

De internationale liftenbouwer Schindler gaat zijn liften aanbieden in combinatie met de thuisbezorgkasten van Bringme uit Leuven. Met hun samenwerking leveren de bedrijven een totaaloplossing voor wooncomplexen en appartementsgebouwen. De eerste plek waar ze die uitrollen, is de Leuvense woontoren Twist. Bewoners kunnen de algemene toegangsdeur, hun brievenbus, pakketvakken én hun voordeur dan openen met één digitale sleutel en de lift brengt hen vanzelf naar de juiste verdieping.

De slimme box van Bringme voorziet in een geautomatiseerde conciërgedienst die pakketjes kan ontvangen, aftekenen en bewaren, maar ook kan retourneren en verzenden. Daarnaast kunnen bewoners er bijvoorbeeld hun vieze goed in klaarleggen voor de wasserette en de sleutel voor de schoonmaker. Samen met de technologie van Schindler is een slim gekoppeld netwerk te realiseren dat het mogelijk maakt om voor iedere leverancier en bezoeker afzonderlijk te bepalen wanneer ze naar binnen mogen en welke delen van het gebouw dan toegankelijk zijn. Zo moet iemand die een pakketje komt afleveren alleen in de hal zijn, terwijl de loodgieter enkel toegang krijgt tot de kelder en de verdieping waar hij een reparatie moet uitvoeren.

Meer en meer projectontwikkelaars en architecten beseffen dat de klassieke brievenbus compleet achterhaald is en ook dagelijks gedoe oplevert. Zo missen bewoners vaak hun pakketje doordat ze niet thuis zijn. Minstens even vervelend zijn zoekende koeriers die ronddwalen in gemeenschappelijke ruimtes en hun leveringen achterlaten bij buren of in de centrale hal. ‘Met deze samenwerking maken we daar een einde aan’, zegt Annick Martin, ceo van Schindler Benelux. ‘Vanaf het moment van toegang tot het gebouw zorgt een slim en veilig systeem voor een nieuwe bewonerservaring waarbij comfort, veiligheid en service centraal staan.’

Na bijna vier jaar ontwikkeling ging Bringme eind 2014 van start. Inmiddels telt het bedrijf meer dan 75 medewerkers en heeft het boxen geïnstalleerd in meer dan 750 bedrijven en gebouwen. Door de krachtenbundeling met Schindler kan het verder opschalen en internationaliseren. De samenwerking richt zich in een eerste fase op België, Nederland en Luxemburg.

Abonneer direct op onze nieuwsbrief

abonneren

System modelling with sysML

4 juni - 7 juni

Eindhoven

System modelling with sysML

4 juni - 7 juni

Eindhoven

Dutch System Architecting Conference

14 juni

's-Hertogenbosch