10 January 2017

Techcrunch heeft Siren Care, een bedrijfje uit San Francisco dat mede is opgericht door de Nederland Henk Jan Scholten, uitverkozen tot beste hardware-start-up. De prijs is goed voor een bedrag van vijftigduizend dollar. Tweede in de competitie werd Bloomlife, eveneens met hoofdkantoor in San Francisco maar opgericht als spin-off van Imec.

Siren Care ontwikkelt sokken voor diabetici die waarschuwen bij kleine verwondingen. Door de slechte doorbloeding hebben diabetespatiënten vaak verminderd gevoel in hun voeten. Daardoor merken ze problemen vaak pas in een laat stadium op, wat tot grote problemen kan leiden.

De sokken werken via temperatuursensoren die verweven zijn in de stof. De metingen worden via bluetooth doorgestuurd naar een smartphone, die lokale temperatuurverhogingen detecteert, een teken dat er een wondje of ander huidprobleem is.

Bloomlife ontwikkelt een sensorpleister voor zwangere vrouwen. De sensor meet de elektrische activiteit en bewegingen van de buik, en voert analyses uit om de gezondheid van de moeder en het kind te volgen.

 advertorial 
Microchip

Device lifecycle management for fleets of IoT devices

Microchip gives insight on device management, what exactly is it, how to implement it and how to roll over the device management during the roll out phase when the products are in the field. Read more. .