Paul van Gerven
28 September 2010

Het nieuwe kleurenaanraakpaneel van Siemens is speciaal bedoeld voor KNX-installaties en biedt een eenvoudige, intuïtieve bediening en weergave via het  5,7 inch TFT-kleurendisplay. Via een overzichtelijke structuur zijn op de UP588 tot 210 onderdelen in een KNX-installatie te visualiseren of te bedienen. In extra functionaliteit als ingebouwde tijdschakelklokfuncties, alarmmeldingen, scenario‘s en aanwezigheidsimulatie is voorzien. Deze laatste functie neemt input en output op en biedt de mogelijkheid dat af te spelen tijdens een vakantieperiode.

Voor de programmering van het touchpanel is geen aparte software nodig: dezelfde ETS-software volstaat als waarmee de KNX-installatie wordt geprogrammeerd. De functies zijn eenvoudig te configureren door de gebruiker via het scherm zelf. Alle pagina‘s kunnen met een wachtwoord worden beveiligd. De gebruiker heeft de keuze uit vier verschillende designs waarmee hij het scherm de juiste look kan geven.

Daarnaast is er een omvangrijke symbolenbibliotheek, waaruit voor iedere functie een bijpassend icoon kan worden geselecteerd. Via de USB-poort kan de productsoftware up-to-date worden gehouden of een back-up worden gemaakt. Tevens is er de mogelijkheid om foto‘s te uploaden, die weergegeven worden als diashow en screensaver.