Nieke Roos
7 December 2005

Silicon Hive uit Eindhoven heeft nieuwe ontwikkelgereedschappen geïntroduceerd voor zijn herconfigureerbare systeemblokken. Het kersverse Hivegates-bord biedt een plug-and-playomgeving die bij uitstek geschikt is voor applicatievalidatie op hardwareniveau en (multicore)demonstraties. Het platform maakt het mogelijk om een of meerdere van de Eindhovense programmeerbare Hiveflex-processoren gebruikersvriendelijk en kosteneffectief te emuleren.

De nieuwe Software Development Tools bundelen de HiveCC ANSI C-compiler met een debugger en een emulator/simulator, waarbij de onderdelen naadloos op elkaar aansluiten over de verschillende designniveaus. Versie 2.0 van de ontwikkelomgeving biedt verdere compileroptimalisaties, die de programmeerproductiviteit volgens Silicon Hive met een factor twee verhogen. Andere innovaties zijn betere codecompressie, hardwareprototyping met Hivegates, de mogelijkheid om multicoresystemen te modelleren, ondersteuning voor top-down ontwerp en een opgepoetste runtime die via één API overweg kan met hostcode op alle niveaus.

0512710491800
Intellectueel eigendom van Silicon Hive uitproberen op het Eindhovense Hivegates-emulatiebord.

Silicon Hive is als activiteit ondergebracht binnen Philips Technology Incubator. Het bedrijf ontwikkelt de herconfigureerbare Hiveflex-kernen en –processoren, die het als intellectueel eigendom verkoopt op de open markt. Fabrikanten van consumentenelektronica gebruiken de ontwerpen om er hun producten op te bouwen. Met de Eindhovense technologie zijn systeemchips snel en volledig te programmeren. Afgelopen zomer introduceerde Silicon Hive een herconfigureerbare tv-tuner, naar eigen zeggen ‘s werelds eerste (Bits&Chips 13, 2005).

De nieuwe ontwikkelgereedschappen zijn sinds begin deze maand verkrijgbaar. De Hivegates-emulatiehardware ondersteunt alle Hiveflex-processoren en is te koop vanaf 15 duizend dollar. Op versie 2.0 van de Software Development Tools kunnen geïnteresseerden een licentie nemen.

 advertorial 

The waves of Agile

Derk-Jan de Grood has created a rich source of knowledge for Agile coaches and leaders. With practical tips to create a learning organization that delivers quality solutions with business value. Order The waves of Agile here.