Alexander Pil
16 February 2010

Intel en Silicon Hive hebben hun banden verder aangehaald. De twee partijen gaan de Eindhovense programmeerbare-processortechnologie gebruiken voor mobiele en embedded toepassingen op basis van de Atom-processor. Samen met bestaande geldschieters New Venture Partners en TVM Capital investeerde Intel Capital vorig jaar al 7 miljoen dollar in Silicon Hive.

’We zijn verheugd om met Intel samen te werken om onze technologie geschikt te maken voor het grote ecosysteem rondom Atom-gebaseerde Socs‘, zegt Atul Sinha, CEO van Silicon Hive. ’De versterking van onze relatie biedt ons belangrijke groeikansen en brengt ons een stapje dichter bij de uitrol van onze technologie in de consumentenmarkt.‘

Onder de naam Hiveflex ontwikkelt Silicon Hive volledig programmeerbare processorkernen voor onder meer consumentenelektronica, die het als intellectueel eigendom verkoopt op de open markt. De technologie maakt flexibele domeinspecifieke systeemchips mogelijk, waar na de productie nog functionaliteit aan te veranderen of toe te voegen is. De Hivego-lijn combineert de Hiveflex-processoren met gespecialiseerde softwarebouwstenen om de kritische functies te verzorgen op multimedia-IC‘s. De HiveCC-gereedschappen bieden ondersteuning bij de softwareontwikkeling. Silicon Hive-technologie vormt onder meer de basis van een beeldprocessor voor digitale camera‘s, een digitale tv-ontvanger die meerdere standaarden ondersteunt en een Wimax-basisbandchip.