Nieke Roos
14 October 2014

Sioux heeft CCM en spin-offs Lumibyte en Medispirit overgenomen. De ongeveer negentig mechatronici uit Nuenen sluiten zich aan bij de ruim driehonderd Eindhovense embedded-specialisten. Met meer dan vierhonderd multidisciplinaire ingenieurs ontstaat zo het grootste onafhankelijke technische systeemhuis in de Benelux, aldus de partijen. Een overnamebedrag hebben ze niet bekendgemaakt.

De twee bedrijven kennen elkaar goed. Behalve dat ze veel bij dezelfde klanten over de vloer komen, hebben ze samengewerkt aan verschillende projecten. Bekende voorbeelden zijn de pcb-jetter van Océ-spin-off Mutracx en de tafelelektronenmicroscoop van Fei-afsplitsing Phenom-World.

Door zich te versterken met CCM zegt Sioux het hele palet van technologieconsultancy tot complete productontwikkeling te kunnen aanbieden in een groot aantal domeinen, van de halfgeleiderindustrie tot de medische markt en printing. De combinatie heeft uitgebreide expertise in software, elektronica, mechanica, optica, fysica, dynamica en wiskunde. Kerncompetenties zijn onder meer beeldverwerking, machinebesturing, precisietechnologie, remote services en vacuümoplossingen.

De overname heeft geen gevolgen voor het personeel van beide bedrijven, op twee verschuivingen aan de top na. CCM-ceo Henny van Doorne verhuist naar de Sioux Group, waar hij zich op directieniveau gaat bezighouden met businessdevelopment en nieuwe producten. Meer specifiek gaat hij de Muscan-bacteriescanner van Lumibyte en de Whistler-longfunctietester van Medispirit in de markt zetten. Zijn coo Hans Michels neemt het roer in Nuenen over als managing director.

Techwatch Books: ASML Architects