Nieke Roos
28 February 2019

Sioux heeft het medtechbedrijf 4 Plus uit het Zuid-Duitse Erlangen overgenomen voor een niet nader genoemd bedrag. Hiermee verwerft de Eindhovense technologiegroep zich toegang tot de grote medische markt van onze oosterburen; 4 Plus werkt voor klanten als Thermo Fisher, Siemens en Dürr Dental. Als versterking van de dagelijkse leiding voegt Arnoud de Geus zich bij de Duitse directeuren Karl Kapp en Tibor Takács. Hun bedrijf treedt voortaan naar buiten als Sioux 4 Plus.

De afgelopen twintig jaar heeft 4 Plus uitgebreide expertise opgebouwd in een breed scala aan projecten voor klanten in de medtech. Met meer dan vijftig ingenieurs ontwikkelt het complexe medische apparaten, embedded systemen, pc- en client-serverapplicaties, zowel de hardware als de software. Daarnaast verzorgt het bedrijf onder meer testautomatisering, de productie van kleine series en de installatie van de apparatuur.

Sioux 4 Plus
De dagelijkse leiding van Sioux 4 Plus is in handen van Tibor Takács, Arnoud de Geus en Karl Kapp (van links naar rechts).

Dankzij de krachtenbundeling kan 4 Plus profiteren van de specialiteiten die Sioux in huis heeft. ‘Bestaande klanten hebben nu toegang tot extra ervaring en expertise op het gebied van kunstmatige intelligentie, wiskunde en mechatronica’, aldus het persbericht.