Pieter Edelman
5 June 2013

Softkinetic heeft een belangrijke licentieovereenkomst gescoord bij Intel. De chipmaker gaat aan pc-OEM‘s een optionele licentie op de Brusselse software voor gebaardetectie meeleveren met zijn platforms. Eindgebruikers kunnen dan 3D-camera‘s direct gebruiken, zonder installatie van drivers of andere software.

Softkinetic-CEO Michel Tombroff vergelijkt de overeenkomst met Dolby: ’Twintig jaar geleden zat de Dolby-software in de driver die je moest installeren, maar nu zit dat standaard in het OS. Dat is vergelijkbaar met wat er nu met onze technologie gebeurt, alleen gaat het een stuk sneller.‘ Softkinetic denkt daarmee een belangrijke inkomstenbron aan te boren.

De aankondiging op de Computex-beurs in Taiwan valt samen met een offensief dat Intel inzet op perceptual computing: bediening via onder meer spraak, gezichtsherkenning en gebaren. Het bedrijf heeft durfkapitaalfonds van 100 miljoen dollar opgericht om de ontwikkeling hiervan te ondersteunen. Ook sponsorde Intel de ontwikkeling van een dieptegevoelige camera bij Softkinetic. Het resultaat werd zal later dit jaar door Creative Technologies op de markt worden gebracht.

De middleware van Softkinetic die meegeleverd wordt met de pc‘s, werkt volgens Tombroff evenwel met alle 3D-camera‘s, zoals de Primesense-technologie waarop de Kinect gebaseerd is en stereoscopische aanpakken. Pc-makers werken momenteel aan het inbouwen van de technologie in hun producten. De software herkent de gebruiker en volgt zijn bewegingen, en maakt deze gegevens op hoog niveau beschikbaar voor applicatieontwikkelaars.

 advertorial 

The waves of Agile

Derk-Jan de Grood created a rich source of knowledge for Agile coaches and leaders. With practical tips to create a learning organization that delivers quality solutions with business value. Order The waves of Agile here.

De samenwerking tussen Softkinetic en Intel startte anderhalf jaar geleden. Dit voorjaar gaf Intel een softwareontwikkelkit vrij voor perceptual computing, onder meer gebaseerd op de Brusselse technologie. Deze kit is gratis te downloaden voor applicatieontwikkeling op Windows.