Bits&Chips

Stabiel jaar voor Barco

9 februari 2018 

Barco heeft 2017 afgesloten met een omzet van 1,09 miljard euro, vrijwel hetzelfde als vorig jaar - zeker nadat de afgestoten bedrijfsonderdelen verdisconteerd worden. De nettowinst kwam uit op vijfentwintig miljoen euro, veertien miljoen meer dan in 2016.

Het bedrijf is het afgelopen jaar druk bezig geweest zijn activiteiten winstgevender te maken. Zo werden niet-kernactiviteiten als Silex en Lighting losgekoppeld. Ook werd een productieafdeling verhuisd van Noorwegen naar België. Barco benadrukt dat de r&d-kosten wel op niveau gebleven zijn. Het bedrijf besteedt ongeveer elf procent van zijn omzet aan onderzoek en ontwikkeling.

Gekeken naar de bedrijfsonderdelen deed Entertainment het slechter dan in 2016, terwijl Enterprise en Healthcare het beter deden. De Entertainment-tak heeft te maken met vertragingen in de bioscoop-business, maar zag wel groei in displayoplossingen voor beurzen, events en tentoonstellingen. Al met al kwam de omzet er uit op 533 miljoen euro, een daling van acht procent ten opzichte van 2016. Bij Enterprise steeg de omzet met zes procent naar 308 miljoen euro, terwijl de omzet van Healthcare met vier procent toenam tot 243 miljoen.

Abonneer direct op onze nieuwsbrief

abonneren

System modelling with sysML

4 juni - 7 juni

Eindhoven

System modelling with sysML

4 juni - 7 juni

Eindhoven

Dutch System Architecting Conference

14 juni

's-Hertogenbosch