Nieke Roos
24 March 2009

Marel Food Systems heeft Theo Hoen aangesteld als CEO. De Nederlander was sinds 2001 bestuursvoorzitter van Stork Food Systems, dat begin vorig jaar in handen kwam van de IJslandse apparatenbouwer. Daarvoor was hij onder meer hoofd van de R&D en de productie bij de voedselverwerkingsdivisie van Stork. Onder zijn leiding groeide het onderdeel uit tot wereldmarktleider in kippenslachtmachines.

Marel_Hoen
De Nederlander Theo Hoen klimt van Stork Food Systems naar de absolute top van moederbedrijf Marel.

Theo Hoen is de opvolger van Hörður Arnarson, die de functie van CEO na tien jaar neerlegt. Marel vernieuwt ook de rest van het managementteam. Daarin krijgt Hoen gezelschap van voormalig hoofd businessontwikkeling Sigsteinn Grétarsson en CFO Erik Kaman.

De verversing van de top luidt de tweede en laatste fase in van de groeistrategie die het IJslandse bedrijf in 2006 ontvouwde. De eerste fase zag haar voltooiing met de inlijving van Stork Food Systems vorig jaar. Nu verschuift de focus naar vergroting van de winstgevendheid. Marel heeft een jaaromzet van bijna 600 miljoen euro en een marktaandeel van 15 procent.