Paul van Gerven
22 June 2017

Ook met het aanwijzen van een preferred bidder lijkt de strijd om de nand-geheugendivisie van Toshiba nog niet gestreden. Afgewezen bieders Western Digital en Foxconn (Hon Hai) geven nog niet op.

Toshiba maakte woensdag bekend zaken te willen doen met een consortium bestaande uit het Amerikaanse Bain Capital en investeerders gelieerd aan de Japanse overheid. Deze groep diende volgens Toshiba het beste voorstel in, gebaseerd op waardering, gevolgen voor de werknemers en de kans dat de deal rond komt. Vooral dat laatste is een essentieel punt: het is geen geheim dat de Japanse politiek wil dat de controle over de divisie niet in buitenlandse handen komt.

Desalniettemin heeft Foxconn-topman Terry Gou tegen media gezegd dat de strijd ‘nog niet gestreden’ is. Foxconn zou volgens het geruchtencircuit steun van Apple krijgen. Western Digital, dat via Sandisk samenwerkt met Toshiba, zei desnoods een blokkade op te werpen.

De verkoop van de nand-tak is niet van weelde: Toshiba moet miljardenverliezen van zijn Amerikaanse dochter Westinghouse zien te compenseren. Westinghouse raakte in de problemen bij de constructie van kerncentrales.

 advertorial 
Microchip

Device lifecycle management for fleets of IoT devices

Microchip gives insight on device management, what exactly is it, how to implement it and how to roll over the device management during the roll out phase when the products are in the field. Read more. .