Nieke Roos
14 July 2016

Het Eindhovense studentenraceteam Inmotion gaat een oplossing ontwikkelen om realtime data uit zijn elektrische bolide te halen en deze beschikbaar te maken, niet alleen voor zijn engineers maar ook voor het publiek. Daartoe heeft het een samenwerking gesloten met de IOT-tak van provider Tele2. Ook teampartner ICT Group biedt de helpende hand, net als mediabureau Tableaux Mediamakers. Tijdens de eerste openbare demo van de KP&T IME-racewagen in augustus op Circuit Park Zandvoort zal er een app beschikbaar zijn voor Android en IOS die toegang biedt tot de racedata.

Tele2 IOT verzorgt de infrastructuur die nodig is om de gegevens te transporteren van de auto naar de cloud. ICT implementeert de software om de data te verwerken en weer te geven in de door Tableaux ontworpen app. ‘Tele2 IOT biedt ons de iot-oplossing waarmee we al onze belangrijke data langs de baan kunnen uitlezen’, aldus bestuurslid Johan van Uden van Automotive Technology Inmotion, de stichting achter het team. ‘En doordat we de gegeven realtime naar de toeschouwers brengen, kunnen we hen deel laten uitmaken van onze missie.’

Inmotion KP_T IM E

Inmotion is het raceteam van de TU Eindhoven en de Fontys Hogescholen dat in 2017 met een hybride auto wil deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. De KP&T IME is de voorloper van deze bolide. De wagen bevat een volledig elektrisch testplatform voor verschillende technologieën, zoals de aandrijflijn en de ecu’s. De uiteindelijke IM01 moet 24 uur racen op formule 1-snelheden tot 280 km/uur, versnellend naar 100 km/uur in drie seconden, maar met half het brandstofverbruik.