Pieter Edelman
10 May 2011

De gemeente Deventer heeft bij Technolution een intelligent verkeersinformatiesysteem besteld. Dit Devis-systeem (Deventer Verkeersinformatiesysteem) koppelt verschillende wegsystemen aan elkaar om de doorstroming te verbeteren. Automobilisten worden via borden langs de weg of via een website geïnformeerd en geadviseerd over de actuele verkeerssituatie in en om Deventer. Zo kan het bijvoorbeeld bij een open brug of een ongeluk op de A1 een alternatieve route aanbieden.

De eerste fase van het project wordt nog dit voorjaar opgeleverd. Het gaat hierbij om het integreren van informatiepanelen en de aansturing van de verkeerslichten. Op korte termijn moet ook de dynamische parkeerverwijzing volgen. In de toekomst kunnen ook andere systemen in de architectuur worden geïntegreerd.

Technolution baseert het Devis-systeem op zijn Mobimaestro-platform, ontwikkeld om de verschillende verkeersinformatiesystemen met elkaar te integreren. Het platform werd tot nu toe onder meer ingezet voor het aangeven van vrije parkeerplekken en verkeersmanagement in Rotterdam.