Nieke Roos
23 January 2009

Mentor Graphics neemt de gereedschappen voor C-synthese over van het noodlijdende Agility Design Solutions. Het gaat om de Handel C-gebaseerde algoritmesyntheseflow in de softwarepakketten DK Design Suite, Pixelstreams en de RC-platforms voor FPGA-ontwikkeling en bordprototyping. Deze electronic system level-producten (ESL) hebben hun wortels bij Celoxica. Begin vorig jaar kwamen ze in handen van Catalytic, dat daarbij zijn naam veranderde in Agility.

Bestaande gebruikers blijven verzekerd van ondersteuning, zegt Mentor Graphics. Belangrijke werknemers van Agility stappen over naar de EDA-specialist om daarvoor zorg te dragen. Daarnaast biedt Mentor een upgradetraject naar het eigen Catapult C Synthesis-gereedschap. ’Klanten van Agility krijgen volledige ondersteuning voor hun legacyproducten tot zij klaar zijn om op hun eigen voorwaarden en in hun eigen tempo over te stappen op Catapult C Synthesis‘, stelt Simon Bloch van Mentors Design Creation and Synthesis-divisie.

Agility Design Solutions is op sterven na dood. Door de kredietcrisis is het bedrijf in ernstige financiële problemen geraakt. Het is er niet in geslaagd om zijn leningen te herfinancieren of om nieuwe kapitaalinjecties te regelen. Eerder deze week maakte Agility daarom bekend dat zeer binnenkort de stekker eruit gaat.