Paul van Gerven
4 December 2015

Thales Nederland probeert voor tweehonderd werknemers een nieuwe betrekking te vinden, binnen  eigen gelederen of al dan niet tijdelijk bij andere hightechbedrijven. Gedwongen ontslagen wil de defensiespecialist vermijden.

Achtergrond van de personele herverdeling is een teruglopende orderstroom van marineschepen. Door instabiliteit aan de grenzen van Europa in combinatie met de lage olieprijs worden ‘strategische investeringen op de lange baan geschoven of verdrongen door uitgaven van meer urgente aard’, schrijft het bedrijf in een persbericht.

Gerben Edelijn, ceo van Thales Nederland: ‘Wij hebben ons de afgelopen jaren ingespannen het beste talent aan te trekken en te behouden. Ook in de huidige situatie zullen we dit actief blijven doen zowel binnen de Thales-groep als met de vele partijen waarmee we samenwerken in Nederland. Wij verwachten dat de noodzaak tot inkrimping van tijdelijke aard is en hebben voor een aanpak gekozen die past in deze tijd.’

Thales heeft in Nederland de afgelopen jaren een groei doorgemaakt in het safety- en security-domein, met technologie in de transport-, communicatie-, cybersecurity- en monitoring- en services-markt. De relatief sterke groei in deze nieuwe activiteiten is nog onvoldoende om de huidige terugval op de markt voor nieuwe marineschepen te compenseren.