Alexander Pil
3 October 2008

National Instruments kondigt tien nieuwe apparaten aan voor data-acquisitie via Ethernet en WLan. De kastjes bevatten ingebouwde signaaloptimalisatie en sensoraansluitingen voor elektrische, natuurkundige, mechanische en akoestische signalen. In combinatie met het grafische softwareplatform Labview zijn de systemen geschikt voor draadloze monitoring van gebouwen, wegen en bruggen, milieu- en machinebewakingsapplicaties via een kostenreductie voor de bekabeling en een grotere flexibiliteit zonder afbreuk te doen aan het prestatieniveau.

Met de IEEE 802.11-standaard voor draadloze netwerken halen de data-acquisitiemodules een overdrachtssnelheid van meer dan 50 kS/s per kanaal bij een 24 bit resolutie. De instrumenten leveren de meetgegevens aan de draadloos verbonden pc om direct de signalen te bekijken. De ingebouwde netwerkauthenticatiemethodes en de 128 bit AES-encryptie zorgen voor de beveiliging.

NI levert de modules met DaqMX-driversoftware en Labview Signalexpress LE, interactieve datalogprogrammatuur voor het snel inlezen, analyseren en presenteren van gegevens zonder dat het nodig is om te programmeren. De driversoftware bevat ook ruim drieduizend meetvoorbeelden, instrumentsimulatie, verbindingsschema‘s en kan overweg met Ansi C/C++, C#, Labview, Visual Basic .Net en Visual Basic 6.0.