Nieke Roos
17 April 2018

TMC breidt uit naar Noord-Amerika. De dienstverlener opent binnenkort een kantoor in het Canadese Montreal en heeft de Spanjaard Fernando Ledesma aangetrokken als vestigingsdirecteur. Ledesma was ceo Noord-Amerika van Akka, een internationale specialist in engineering- en technologieconsultancy. Onder zijn leiding gaat TMC zich vanuit Montreal richten op Noord-Amerikaanse klanten in de luchtvaart- en transportindustrie, zoals Bombardier en Pratt & Whitney. Het doel is om in het eerste jaar rond de dertig mensen in dienst te hebben.

TMC_Fernando_Ledesma
Onder leiding van Fernando Ledesma gaat TMC aan de weg timmeren in Noord-Amerika.

‘Montreal is slechts zeven uur vliegen vanaf Amsterdam’, verklaart TMC-oprichter en -ceo Thijs Manders de keuze voor de vestigingsplaats. ‘Maar wat nog belangrijker is: in Canada is het eenvoudiger om werkvergunningen te krijgen voor internationale technische professionals om bij Canadese en Amerikaanse techbedrijven aan de slag te kunnen. Uiteindelijk willen we dat TMC Noord-Amerika de thuisbasis wordt voor ruim tweehonderd hightech-werkondernemers, zoals wij ze noemen.’

Met de opening van het kantoor in Montreal heeft TMC nu vestigingen in acht landen. Naast Canada in Noord-Amerika zijn dat Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Italië en Zweden in Europa en Dubai in het Midden-Oosten. In totaal werken er op dit moment ruim twaalfhonderd mensen voor het bedrijf.