Paul van Gerven
24 November 2006

Na de eerdere aankondiging is TMC 24 november toegelaten op de aandelenbeurs Alternext. Daarmee is de nichedetacheerder de eerste Nederlandse onderneming die tot Alternext wordt toegelaten. De beursgang lijkt een beetje tegen te vallen. TMC gaf ruim een half miljoen aandelen tegen een introductieprijs van 12,75 euro uit en dat levert een bedrag van 6,4 miljoen euro op. Het Eindhovense bedrijf had eerder laten weten op 10 miljoen te rekenen.

TMC detacheert hoogopgeleide technische en ICT-specialisten op het gebied van onder meer embedded software, ERP-software en mechatronica. Er werken ongeveer 165 mensen. TMC mag ASML, Océ en Philips tot zijn klantenkring rekenen. Met het kapitaal streven de Eindhovenaren hun dekking – ook internationaal – verder uit te breiden. De naamsbekendheid die de beursgang oplevert, komt daarbij goed van pas, denkt TMC. Ook wil het bedrijf volgend jaar enkele acquisities doen.

Op Alternext gelden minder strenge regels als op reguliere beurzen. Het is een initiatief van Euronext Amsterdam en richt zich op kleine en middelgrote ondernemingen. Beleggingsspecialist Peter Paul de Vries liet op RTL Z weten dat TMC met een beurswaarde van 40 à 50 miljoen net zo goed op de gewone beurs had kunnen staan, zeker omdat het bedrijf heeft laten weten toch al volgens de strenge IFRS-regels te gaan boekhouden.