Pieter Edelman
7 March 2013

Tomtom heeft zijn contract met Fiat verlengd en nieuwe overeenkomsten gesloten met Toyota en Daimler (Mercedes-Benz); voor de eerste gaat het zijn navigatietechnologie inbouwen in het nieuwe infotainmentsysteem, de andere twee overeenkomsten betreffen het leveren van realtime verkeersinformatie.

Het is welkom nieuws voor het Amsterdamse bedrijf. Zowel de inkomsten uit inbouwnavigatiesystemen als uit kaartmateriaal daalden afgelopen jaar, terwijl deze takken juist de terugloop binnen het consumentensegment moeten compenseren.

Met Fiat heeft Tomtom al vier jaar een partnerschap. De navigatiespecialist gaat zijn technologie verwerken in het nieuwe Uconnect 5-systeem, dat op de Geneva Motor Show getoond wordt. Volgens Tomtom zullen verschillende features en interface-elementen van zijn navigatiekastjes terugkomen in het systeem.

Toyota en Daimler zijn alleen geïnteresseerd in de HD Traffic-verkeersinformatie van Tomtom, die ze in hun eigen infotainmentsystemen zullen gebruiken. Toyota zal deze data vanaf 2014 integreren in de volgende versie van zijn Touch&Go-systeem, dat door Harman ontwikkeld wordt. Daimler gaat de informatie vanaf deze zomer gebruiken voor het high-end Comand-navigatiesysteem.

 advertorial 
Bits&Chips event 2023

Test less, verify Moore

At the Bits&Chips Event 2023 on 12 October 2023, Phillipa Hopcroft from Crocotec and Ivo ter Horst from ASML will kick off with a keynote speech on transforming how lithography machine software is built. Make sure to keep an eye on the website for program updates and save the date!