19 August 2009

Het zal voor weinigen een verrassing zijn dat Tomtom aan een navigatietoepassing wil werken voor het Android-smartphoneplatform. Volgens de website Pocket-Lint is dat het geval. In juni wist het bedrijf al een voorkeurspositie op de Iphone te veroveren als leverancier van navigatiesoftware. Deze toepassing is sinds enkele dagen beschikbaar en heeft dezelfde functies als een standalone Tomtom, zoals dezelfde interface, gesproken instructies en de verkeersdiensten.

Tomtom draait via een samenwerking met elektronicafabrikant HTC al langer op Windows Mobile. Benoit Simery, senior vice president bij Tomtom, zei tegenover Pocket-Lint dat dit een belangrijk OS blijft voor het bedrijf, maar dat ze een succesvol platform als Android niet kunnen negeren. Ook deze ontwikkeling gebeurt samen met HTC.

Simery zei nog steeds een toekomst te zien voor standalone navigatiekastjes, ondanks de groeiende concurrentie van smartphones. ’Geen smartphone kan concurreren met een satnav en de geïntegreerde diensten die we bieden op onze devices, zoals lokale Google-zoekopdrachten, brandstofprijzen en verkeersinformatie. Er is nog steeds een sterke markt voor dedicated apparaten. Zeer sterk.‘

Hij gaf ook toe dat het ontwikkelen van de Iphone-toepassing langer had geduurd dan Tomtom eigenlijk wilde, volgens hem vanwege het garanderen van de kwaliteit van de diensten. Aan een S60- of Blackberry-versie wordt niet gewerkt, alhoewel daar volgens de Tomtom-topman wel kansen liggen.

 advertorial 

8-bit Microcontrollers Still Anchor the Majority of Embedded Designs Today

They are tiny, but vitally important. The market for 8-bit microcontrollers continues to grow strongly as a key part of the drive to digitalisation, highlighted by the current chip shortages. Read more about Microchip’s 8-bit devices.