Alexander Pil
10 November 2009

In editie 2009 van het jaarlijks universiteitsonderzoek Elsevier Beste Studies komt de TU Delft het beste uit de bus voor de technologieopleidingen. Hoogleraren zetten de Delftse universiteit op nummer één voor wat betreft elektrotechniek en werktuigbouwkunde. Voor beide staat de TU Eindhoven op plek twee en de UT op plek drie. (Technische) informatica is volgens de docenten het beste op de VU. Tweede is de TUE, derde de universiteit van Utrecht.

Elsevier ondervroeg ook de studenten. Zij mochten alleen een cijfer geven aan hun eigen opleiding. De masterstudie elektrotechniek op de UT kreeg de beste waardering: 8,3. Eindhoven scoort een 8,1, Delft een 7,9. Voor (technische) informatica en werktuigbouwkunde heeft Elsevier onderscheid gemaakt tussen de bachelor- en de masteropleiding. Onder de bachelors krijgen Delft en Twente het hoogste cijfer, een 7,4. Eindhoven volgt op de voet met een 7,3. Onder de masters krijgt Eindhoven met een 8,2 juist de hoogste waardering.

De Eindhovense studie werktuigbouwkunde krijgt het beste rapportcijfer, zowel de bachelor- als de mastertak. De Eindhovenaren halen respectievelijk een 7,8 en een 8,0. De UT scoort voor deze opleiding een 7,4 en een 7,7. Delft ontvangt een 7,6 en een 8,0.