Nieke Roos
23 May 2017

Bij Mondial Movers in Alblasserdam gaat Wellsun medio augustus zijn eerste energieopwekkende zonwering plaatsen. Het kantoor van het verhuisbedrijf aan de A15 krijgt over een oppervlak van veertig vierkante meter een volledig glazen voorzetgevel met daarin de Lumiduct-oplossing van de TU Delft-spin-off. Dit systeem bestaat uit transparante panelen die automatisch de zon volgen en ondertussen het diffuse, zachte daglicht doorlaten en het directe, storende licht omzetten in elektriciteit.

Daarnaast werkt Wellsun aan de integratie van leds in de transparante panelen. Ook hiermee zal Mondial Movers de primeur hebben. De Delftse starter verwacht de functionaliteit volgend jaar gereed te hebben. Na installatie kan het verhuisbedrijf overdag energie opwekken en ’s avonds de blits maken met een complete mediagevel.

Wellsun_Lumiduct

‘We zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om onze bedrijfsvoering te verduurzamen’, verklaart algemeen directeur Tom Stuij van Mondial Movers. ‘We hebben al zonnepanelen en een windturbine op het dak. Daarnaast beschikken we over de grootste vloot elektrische verhuiswagens binnen de branche. Onze gevel is nog vrij en we kampen in de zomer met een flink warmteprobleem. Lumiduct biedt daarvoor als enige een combinatie van elektriciteitsopwekking en beheersing van de temperatuur in het pand.’