Paul van Gerven
8 December 2017

Het Ierse Tyndall National Institute, gastheer van de Europese pilotlijn Pixapp voor voor fotonica-assemblage, gaat personeel van de Twentse fotonicafoundry Phix trainen. ‘Assemblagediensten vergen zowel kennis over processen als over equipment. In Tyndall hebben we een partner die op die gebieden complementaire expertise heeft’, zegt ceo Albert Hasper van Phix.

BIZ_Phix
Foto: Phix Photonics Assembly

Phix werd enkele maanden geleden opgericht door Lionix en enkele regionale investeringspartners. Met het aanbieden van hoogvolumeassemblage – van fotonicachip tot functionele modules – hoopt het Twentse bedrijf een doorbraak in de fotonicamarkt te forceren. Deze stap in de fotonicaketen is nu nog prijsbepalend.

De samenwerking tussen Phix en Pixapp is een een-tweetje. Bij Pixapp kunnen bedrijven de laatste ontwikkelstappen naar de markt zetten, daarna kunnen ze bij Phix hun productie onderbrengen. Daarom is het goed als de pilot- en productielijn naadloos op elkaar aansluiten.

Lionix was al partner bij Pixapp.

 advertorial 
Microchip

Device lifecycle management for fleets of IoT devices

Microchip gives insight on device management, what exactly is it, how to implement it and how to roll over the device management during the roll out phase when the products are in the field. Read more. .

In Bits&Chips 8 een uitgebreid artikel over Phix en de fotonicamarkt. Deze editie verschijnt 15 december.