Nieke Roos
15 March 2018

Het studententeam Electric Superbike Twente heeft het ontwerp van zijn volledige elektrische motorfiets afgerond en is de productiefase ingegaan. De motor heeft een accu van bijna 16 kWh, met een outputvermogen van 140 kW. Hiermee accelereert hij van nul naar honderd in ongeveer drie seconden en haalt hij een topsnelheid van meer dan 250 km/u. Acht ronden op het circuit zijn geen probleem. Het vijftienkoppige team maakt zich op voor deelname aan de Moto E-competitie deze zomer.

Electric_Superbike_Twente

Veel onderdelen heeft Electric Superbike Twente van scratch ontworpen. Bijvoorbeeld het batterijmanagementsysteem, de hoofdcomputer en een vloeistofkoelsysteem voor de aandrijflijn. Ook het frame, de achterbrug en de behuizing van de elektromotor zijn van eigen makelij. Daarnaast gebruikt het team verschillende componenten die (nog) niet op de markt zijn als proof-of-concept in de motor.

‘Komende zomer gaan we testen hoe de innovatieve technieken die we toepassen het doen onder zware omstandigheden’, zegt teammanager Tim Veldhuis. ‘We doen dan mee aan de Moto E-competitie, met races in het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Ons doel is om te laten zien dat elektrisch racen ontzettend tof is.’