Alexander Pil
3 June 2009

Rohde & Schwarz heeft zijn SFU-zendertestsysteem uitgebreid met twee realtime codeeropties voor digitale tv-systemen. De SFU kan nu worden gebruikt voor de ontwikkeling en het testen van HD-tv- en mobiele tv-ontvangers voor ATSC Mobile DTV en DVB-T2, inclusief modules en componenten. Ook kunnen testlabs het systeem inzetten als referentiesignaalbron voor compatibiliteitstests en de certificering van apparatuur.

Bestaande ATSC-netwerken kunnen worden uitgebreid met ATSC Mobile DTV, de nieuwe Amerikaanse digitale standaard voor mobiele tv. Compatibel met deze standaard genereert de SFU-K18-optie realtime video- en audiosignalen. De codeerparameters kunnen gebruikers zelf instellen. De geïntegreerde datastroomgenerator kan fungeren als bron van verschillende content, wat de testset-up vereenvoudigt.

Als je het zendertestsysteem uitrust met de SFU-K16-optie, genereert het signalen voor DVB-T2, de nieuwe Europese standaard voor aardse digitale tv. SFU ondersteunt alle coderates, bandbreedtes en constellaties van deze standaard. Video, audio en extra data gaan de coder in als een MPeg-2-stroom. De signalen kunnen ook komen van een externe generator of de geïntegreerde datastroomgenerator.