René Raaijmakers
13 November 2009

In februari 2010 start Techwatch, uitgever van Bits&Chips en Mechatronica Magazine, met trainingen voor softwareprofessionals. De software-engineeringtrainingen richten zich op het opleiden en onderhouden van basisvaardigheden, expertvaardigheden en op geavanceerde software-engineeringprincipes voor de embedded- en technische-automatiseringsmarkt.

De trainingen zijn gericht op softwareprofessionals en bedrijven die softwareontwikkeling inzetten bij de product- en systeemontwikkeling. Softwareprofessionals kunnen hun marktwaarde hiermee verhogen. Voor bedrijven zijn de trainingen een middel om de prestaties van hun R&D-teams te verhogen en om een prettige werkomgeving te scheppen voor hun medewerkers.

Voor de softwaretrainingen werkt Techwatch samen met een gevarieerde groep hooggekwalificeerde docenten. Deze trainers vormen een onafhankelijke pool. De docenten zijn afkomstig uit alle geledingen van de hightechindustrie, van dienstverleners tot OEM-partijen. Docenten zijn zorgvuldig geselecteerd op ervaring en bewezen didactische vaardigheden. Het resultaat zijn intensieve, effectieve trainingen, opgebouwd uit modules op verschillende niveaus, gegeven door docenten uit de praktijk.

De ontwikkeling en het onderhoud van de software-engineeringtrainingen berust bij Se-Cure, het bedrijf van Hans Sassenburg. Techwatch heeft een exclusieve licentie op dit materiaal in België en Nederland. De kwaliteitsbewaking heeft Techwatch in handen gegeven van Peter Wijnhoven en Ger Schoeber, beiden van Sioux. Schoeber en Wijnhoven hebben een lange staat van dienst in embedded-systeemengineering en als trainers in de hightechindustrie.

Het belang van software is de afgelopen decennia sterk toegenomen. Bedrijven zijn bij het ontwikkelen en op de markt brengen van hightech producten sterk afhankelijk van een goed software-engineeringproces. Bijblijven in kennis en vaardigheden zijn cruciaal voor softwareprofessionals in deze industrie. De discipline software-engineering vormt een onlosmakelijk onderdeel in de ontwikkeling en innovatie van geavanceerde producten en machines. Veel van de toegevoegde waarde en functionaliteit van producten en machines zit in de software. De omzet in de sectoren waar software-engineering een onderscheidende factor in de ontwikkeling vormt, was in Nederland vorig jaar 28 miljard euro.

Meer informatie op de website www.hightechtraining.nl en bij René Raaijmakers, directeur Techwatch (telefoon: +31 24 3503065, mobiel: +31 6 29313281).