Alexander Pil
26 February 2019

Vanderlande is een strategische samenwerking aangegaan met de Delftse specialist in ai-software Fizyr. De twee slaan de handen ineen om ai-technologie te ontwikkelen voor de geautomatiseerde orderpickende, opslag-, ontlaad- en palletiseerrobots van het Veghelse bedrijf. De resultaten zullen worden geïntegreerd in het bestaande productportfolio van Vanderlande, zoals Smart Item Robotics (SIR), dat is ontworpen voor de grote verscheidenheid aan artikelen die gebruikelijk zijn in magazijnen, pakjesdiensten en luchthavens.

Fizyr onderzoekt en ontwikkelt kant-en-klare deep learning-gebaseerde computervisionsoftware. Deze maakt robots flexibeler en handiger waardoor ze een breed scala aan items kunnen verwerken. Zo kunnen bedrijven hun operationele efficiëntie maximaliseren. Voor Vanderlande zal het partnerschap helpen om bestaande robotoplossingen te verbeteren en nieuwe oplossingen te ontwikkelen en introduceren binnen zijn markten.

Vanderlande SIR
Vanderlandes Smart Item Robotics kan profiteren van verbeterde ai-technologie.

‘Het gebruik van robotica in de logistieke sector is buitengewoon complex vanwege de verscheidenheid aan goederen die worden verwerkt, bijvoorbeeld in termen van vorm, grootte, kleur en materiaal’, zegt Fizyr-ceo Herbert ten Have. ‘Door deep learning-gebaseerde software toe te passen, kunnen we de beste greeplocaties voor een robot identificeren, zodat deze een hoge mate van variatie aankan.’

Vanderlande-cto Vincent Kwaks is enthousiast over de toekomst van deze dynamische sector: ‘Deep learning heeft ons landschap de afgelopen jaren veranderd en meerdere toepassingen zullen baat hebben bij deze technieken. Daarom zijn we verheugd om samen te werken met Fizyr om het potentieel voor onze robotoplossingen en misschien andere automatiseringsdomeinen te verkennen.’

 advertorial 
Microchip

Device lifecycle management for fleets of IoT devices

Microchip gives insight on device management, what exactly is it, how to implement it and how to roll over the device management during the roll out phase when the products are in the field. Read more. .