Alexander Pil
25 October 2017

VDL Groep pakt door op het gebied van slimme mobiliteit. VDL Automated Vehicles, de businessunit die zich bezighoudt met automatisch rijdende voertuigen voor goederentransport, heeft nieuwe vervolgorders gekregen van chemieconcern Basf en logistiek bedrijf Katoen Natie. Nieuwe autonoom rijdende voertuigen zullen worden geleverd aan deze klanten in Duitsland en Singapore. Met de vervolgorders zijn miljoenen euro’s gemoeid.

Het Duitse chemieconcern Basf heeft een vervolgorder geplaatst van zeven automatisch geleide voertuigen, meer dan honderd frames, laadpalen, besturing, infrastructuur en andere doorontwikkelingen naar volledig autonoom rijden. Deze agv’s van VDL gaan onbemand in een bemande omgeving rijden. De modulaire voertuigopbouw is zo aangepast dat met een slimme integratie van computers, camera’s, sensoren en scanners een gecertificeerd veiligheidsniveau wordt behaald.

VDL_Automated_Vehicles
Basf heeft zeven agv’s besteld bij VDL Automated Vehicles.

Basf gebruikt zet de voertuigen in Ludwigshaven. De autonome en volledig elektrische voertuigen zullen met een maximumsnelheid van 30 km/uur over een traject van meer dan honderd kilometer routes afleggen. De bouw van de agv’s vangt vanaf januari aan en de leveringen zullen plaatsvinden vanaf het tweede halfjaar van 2018.

Daarnaast heeft VDL onlangs de eerste chauffeurloze truck geleverd aan logistiek bedrijf Katoen Natie in Singapore. Het gaat om een speciaal voertuig dat bij de vestiging van Katoen Natie in Zuidoost-Azië wordt ingezet voor het vervoer van opleggers. De software en de uitrusting om automatisch te rijden zijn bij VDL in Nederland voorbereid. Bij de VDL-vestiging in Singapore is de truck vervolgens opgebouwd. De eerste rijtests zijn succesvol verlopen. Tot het voorjaar van 2018 worden de functionaliteiten van het autonoom rijdende voertuig uitgebreid. Bijvoorbeeld het aantal laad- en loslocaties. Daarna zal Katoen Natie nog elf van dit type chauffeurloze trucks afnemen.

 advertorial 
Microchip

Device lifecycle management for fleets of IoT devices

Microchip gives insight on device management, what exactly is it, how to implement it and how to roll over the device management during the roll out phase when the products are in the field. Read more. .