Paul van Gerven
11 February 2008

Viewsonic introduceert met de nieuwe VA-serie zes lcd-monitoren, die naar eigen zeggen een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding hebben en geschikt zijn voor verschillende soorten toepassingen zoals grafische media en videobewerking. Viewsonic richt zich met deze serie op de prijsbewuste consument met oog voor detail. De nieuwe monitoren beschikken over geïntegreerde technologieën die door andere displayfabrikanten alleen in de duurste productlijn worden toegepast.

De nieuwe lcd-monitoren variëren van 17 tot 22 inch en van breedbeeld (16:10) tot de traditionele beeldverhouding (5:4). Het slanke en stijlvolle ontwerp bespaart ruimte, wat de VA-serie geschikt maakt voor thuisgebruik, gebruik op scholen en in een zakelijke omgeving.

De specificaties van de Viewsonic-schermen variëren per model. De fabrikant zegt dat de hoge helderheid en hoge contrastwaarden zorgen voor frisse en levendige kleuren. Dankzij ruime kijkhoeken en snelle reactietijden worden games en actiefilms in vloeiende bewegingen weergegeven en gedeeld. Alle modellen bieden een hoge dynamische contrastverhouding. Daarbij voldoen ze aan strenge veiligheids- en milieunormen, waaronder TCO en Energy Star en zijn ze gemaakt van milieuvriendelijk materiaal.