Pieter Edelman
18 December 2008

De Virtuallogix-hypervisor ondersteunt alle multicore platforms gebaseerd op de Arm11 MPCore- en de Arm Cortex A9-architecturen. De enkelkerns Arm Cortex A8 werd al ondersteund. Met Virtuallogix zijn meerdere besturingssystemen gelijktijdig naast elkaar te draaien op de systeemchip. Realtime prestaties voor RTos‘en die onder de hypervisor draaien, worden gehandhaafd.

Virtuallogix heeft alle gereedschappen aan boord voor taakcoördinatie, het delen van data en communicatie tussen de besturingssystemen. Op laag niveau gaat het om zero-copy-gedeelde geheugenblokken, Fifo‘s en cross-interrupts. Hoogniveaudiensten bieden toegang tot gevirtualiseerde hardware zoals Ethernet en UArt of tot gedeelde fysieke apparatuur zoals audio-I/O en aanraakschermen. Virtuallogix komt met een uitgebreide Api voor devicedrivers. Prioriteiten en fijnmazige schedulers zijn voor elk OS in te stellen.

Het pakket komt met een set Eclipse-gebaseerde ontwikkeltools voor het configureren, builden en monitoren van een Virtuallogix-systeem.