Pieter Edelman
9 December 2010

Het Britse Imperas heeft gratis virtuele modellen van de Arm Cortex-M-processorcores vrijgegeven voor het Open Virtual Platforms-project (OVP). Verschillende voorbeeldplatforms zijn meegeleverd en andere Arm Cortex-modellen worden de komende weken vrijgegeven. Andere Arm-architecturen zijn al beschikbaar via OVP, net als verschillende Mips- en PowerPC-modellen.

Met de instructieaccurate modellen van OVP is software voor embedded platforms te ontwikkelen zonder over de daadwerkelijke hardware te beschikken. Met de OVP-infrastructuur zijn virtueel volledige platforms te specificeren door integratie via de SystemC/TLM-2.0-interface. De software draait op Linux en Windows.

De OVP Simulator is te integreren met de Eclipse-omgeving. Daarnaast heeft Imperas ervoor gezorgd dat de vrijgegeven modellen te gebruiken zijn met zijn eigen tools voor verificatie, analyse en debugging van multicoresoftware. Deze bieden onder meer OS- en CPU-bewuste tracing, profilering en codeanalyse.

De modellen zijn beschikbaar via de OVP-website.

 advertorial 

Sigasi Extension for Visual Studio Code

Sigasi announces the release of their VS Code Extension with rich support for SystemVerilog, Verilog, and VHDL. Our extension provides features and language support such as code navigation, project management, linting, code formatting, tooltips, outline, autocomplete, hover, and much more!